Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sürmene Usulü Kuymak Tarifi

Sürmene Usulü Kuymak

Sürmene Usulü Kuymak Tarifi

Sürmene Usulü Kuymak tarifi: Sürmene Usulü Kuymak için gerekli malzemeler nelerdir? Sürmene Usulü Kuymak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sürmene Usulü Kuymak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tanzut peyniri (tuzlu ya da eski peynir de denir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sürmene Usulü Kuymak tarifi nasıl yapılır?

  • Tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz. Yağ eridikten sonra mısır ununu ilave ediyoruz. Kısık ateşte 3-4 dakika boyunca mısır ununu rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Rengi döndükten sonra suyu, tuzu ve ardından peyniri ilave edip topak kalmayacak şekilde karıştırmaya devam ediyoruz. Afiyet olsun.

Sürmene Usulü Kuymak tarifinin püf noktası nedir?

Eğer sünmesini istiyorsanız bir miktar kaşar ya da kolot peyniri ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025