Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi: Supangleli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Supangleli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Supangleli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk Göğsü İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
Supangle İçin:
- 500 gram süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 60 gram bitter çikolata
Üzeri İçin:
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü hazırlamak için, bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun.
- Kavrulan unun üzerine süt ve toz şekeri ekleyip, sürekli olarak karıştırarak pişirin
- Kıvamı koyulaşmaya ve kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve oda sıcaklığında bekletin.
- Supangleyi hazırlamak için, ayrı bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alın ve sıcakken doğranmış bitter çikolata parçalarını ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tavuk göğsünü pürüzsüz ve ağdalı bir hale gelene kadar, yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın.
- Hazırladığınız tavuk göğsünü tabanını suyla ıslattığınız bir servis kabına boşaltın. Üzeri kabuk olana dek oda sıcaklığında bekletin.
- Üzeri kabuklaşmış olan tavuk göğsünün üzerine supangleyi dökün ve güzelce yayın. Buzdolabında soğuyana dek, yaklaşık 3-4 saat bekletin.
- Servis etmeden önce süzgeç yardımıyla üzerini kaplayacak kadar kakao serpiştirin.
- Supangleli tavuk göğsü hazır, afiyet olsun!
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi
Dilerseniz porsiyonluk kaplarda da sunum hazırlayabilirsiniz.