Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi: Supangleli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Supangleli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kase
Supangleli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk göğsü için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
Supangle için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram çikolata (bitter sütlü karışık)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) buzlu su
Üzeri için:
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü yaparak başlıyoruz. Bir tencerede tereyağı eritelim, eridikten sonra unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sütü ve şekerini de ekleyerek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelip fokurdayınca altını kapatalım. Vanilini de ekleyip 5 dakika mikserle çırpalım.
- Islattığımız borcama döküp soğumasını ve kabuk tutmasını bekleyelim. Daha sonra supanglesini hazırlamaya başlayalım.
- Tereyağı, çikolata ve buzlu su hariç diğer malzemeleri tencerede fokurdayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp tereyağı ve çikolatasını ekleyip içinde erimesini sağlayalım.
- Son olarak buzlu suyu da ekleyip supanglemizi hazır hale getirelim.
- Soğumuş tavuk göğsünün üzerine döküp yayalım. Son olarak da toz kakaoyu her yerine serpelim. Afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz borcamda da hazırlayabilirsiniz.