Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi: Supangleli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Supangleli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Supangleli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk göğsü için:
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 80 gram çikolata
- 4-5 adet tuz
- 1 yemek kaşığı ham kakao (üzeri için)
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye yağı ekleyelim ve eritelim. Erdikten sonra yağın üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Un kavrulduktan sonra sütünü yavaş bir şekilde ekleyip çırpıcı ile hızlıca karıştıralım. Böylece topaklanma olmayacak.
- Şekeri de ekleyelim ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Muhallebi piştikten sonra vanilyayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Dilerseniz daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz.
- Muhallebiyi ekleyeceğiniz kabı önceden ıslatın ve fazla suyunu dökün. Muhallebiyi kaba dökün ve yayın.
- Supanglesi için, çikolata ve buz hariç hepsini tencereye alın. Koyulaşana kadar çırpın.
- Ocaktan aldığımız supangleye çikolatayı ekleyin ve eritin. Ardından buzu ilave edin ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Tavuk göğsünün üstü bu aşamada kabuk bağlamış olacaktır. Supangleyi dikkatlice üzerine dökelim.
- Soğuması için 3-4 saat buzdolabına alalım. Soğuyan tatlımızın üzerine biraz kakao serperek servis edin. Afiyet olsun.