Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

Supangleli Tavuk Göğsü

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

Supangleli Tavuk Göğsü tarifi: Supangleli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Supangleli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Supangleli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk göğsü için:

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Supangle için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 80 gram çikolata
  • 4-5 adet tuz
  • 1 yemek kaşığı ham kakao (üzeri için)

Supangleli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye yağı ekleyelim ve eritelim. Erdikten sonra yağın üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Un kavrulduktan sonra sütünü yavaş bir şekilde ekleyip çırpıcı ile hızlıca karıştıralım. Böylece topaklanma olmayacak.
  • Şekeri de ekleyelim ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım.
  • Muhallebi piştikten sonra vanilyayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Dilerseniz daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz.
  • Muhallebiyi ekleyeceğiniz kabı önceden ıslatın ve fazla suyunu dökün. Muhallebiyi kaba dökün ve yayın.
  • Supanglesi için, çikolata ve buz hariç hepsini tencereye alın. Koyulaşana kadar çırpın.
  • Ocaktan aldığımız supangleye çikolatayı ekleyin ve eritin. Ardından buzu ilave edin ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Tavuk göğsünün üstü bu aşamada kabuk bağlamış olacaktır. Supangleyi dikkatlice üzerine dökelim.
  • Soğuması için 3-4 saat buzdolabına alalım. Soğuyan tatlımızın üzerine biraz kakao serperek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025