Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi: Supangleli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Supangleli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Supangleli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk göğsü için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
Supangle için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram çikolata (bitter veya sütlü)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) buzlu su
Üzerine:
Supangleli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü yaparak başlıyoruz.
- Bir tencerede tereyağ eritelim, eridikten sonra unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sütü ve şekerini de ekleyerek pişirelim
- Muhallebi kıvamına gelip fokurdayınca altını kapatalım. Vanilini de ekleyip 5 dakika mikserle çırpalım.
- Vanilini de ekleyip 5 dakika mikserle çırpalım. Islattığımız borcama döküp soğumasını ve kabuk tutmasını bekleyelim.
- Daha sonra supanglesini hazırlamaya başlayalım. Tereyağı, çikolata ve buzlu su hariç diğer malzemeleri tencerede fokurdayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp tereyağı ve çikolatasını ekleyip içinde erimesini sağlayalım.
- Son olarak buzlu suyu da ekleyip supanglemizi hazır hale getirelim.
- Soğumuş tavuk göğsünün üzerine döküp yayalım. Son olarak da toz kakaoyu her yerine serpelim. Afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifte önemli olan nokta tavuk göğsünün iyice soğuyup kabuk tutması. Aksi takdirde üzerine gelecek olan supangle ile karışır. İki kat görünümü oluşmaz.