Sünger Tatlısı Tarifi
Sünger Tatlısı tarifi: Sünger Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sünger Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Sünger Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sünger Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Su ve şekeri bir tencerenin içerisine alın, orta ateşte karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynama seviyesine gelince içerisine limon suyu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Yumurta ve toz şeker yaklaşık 3 dakika güzelce çırpın. Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
- Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Çırpıktan sonra yağlanmış orta boy bir dikdörtgen borcam ya da kek kalıbına aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 25-35 dakika kadar pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişebilir.
- Çıkan tatlınızın üzerine tatlı henüz sıcakken soğuk şerbeti verin ve şerbetini çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
- Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Sünger Tatlısı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerini toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi, kırık badem ya da cevizle süsleyebilirsiniz. Yanına bir top dondurma ile de servis edebilirsiniz.