Sünger Tatlısı Tarifi
Sünger Tatlısı tarifi: Sünger Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sünger Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Sünger Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 4 kahve fincanı yoğurt
- 6 kahve fincanı şeker
- 8 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 1/2 adet limon
Sünger Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti için derin bir tencereye suyu alıyoruz. Üzerine şekeri ekliyoruz ve şerbet kaynamaya başlayınca limonu ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz.
- Keki için derin bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yoğurdu ekleyip çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karışana kadar çırpıyoruz.
- Büyük boy fırın tepsisini yağlıyoruz. Hazırlanan kek karışımını yağlamış olduğumuz tepsiye döküp, eşit bir şekilde yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekin üzerine bir tatlı kaşığı tereyağını sürüyoruz. Kekin ilk sıcaklığı geçince, soğuk şerbeti kekin üzerine eşit şekilde döküyoruz.
- Kek soğuyup, şerbetini çekince keki dilimliyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.