Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sünger Kek Tarifi

Sünger Kek

Sünger Kek Tarifi

Sünger Kek tarifi: Sünger Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Sünger Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sünger Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 250 gram toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 175 gram un
  • 1 paket kabartma tozu

Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Sünger Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında bekleyen büyük boy yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.
  • Yumurta beyazlarını az miktarda tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde çırpın. Köpük köpük olacak olan çırpılmış yumurta beyazları, kabarmalı ve tok bir kıvama ulaşmalı.
  • Ayrı bir kapta olan yumurta sarılarını, toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserle karıştırın.
  • Oda sıcaklığında olan suyu ekleyip yumurta sarılarının daha açık bir renge ulaşmasını sağlayın. Su miktarını fazla kaçırmamaya dikkat edin.
  • Derin bir karıştırma kabına elediğiniz un ve kabartma tozuna, çırpılmış yumurta sarısı ve köpük kıvamına gelen yumurta beyazlarını katın.
  • Bu aşamadan sonra mikser yardımıyla sadece 2-3 dakika kadar karıştırarak kek karışımını pişmeye hazır hale getirin.
  • Kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra taban ve kenar kısımlarına az miktarda un eleyin.
  • Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin, hava kabarcıklarının dışarı çıkması için kalıbı mutfak tezgahına bir iki kez vurun.
  • Soğuk fırına koyduğunuz keki; yukarı doğru kabarmaya başlayana kadar -yaklaşık 20 dakika- 180 derecede, sonrasında 150 derecede 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan ve kısa bir süre dinlenen keki, ters çevirerek büyük boy bir servis tabağına çıkartın.
  • Oda ısısında soğuduktan sonra pasta ya da kek formunda dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Sünger Kek tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaların oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.Yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı çırptıktan sonra karıştırmanız sünger dokulu pasta tabanı olarak da bilinen kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.Keki, soğuk fırında pişirmeye başlıyoruz. Evet bu kek için pişirme işlemini önceden ısıtılmamış fırında başlatıyoruz.Fırından çıkan sıcak keki, ılındıktan sonra kalıbından çıkartın. Oda sıcaklığında soğumadan keskin bir bıçak ya da pasta katı dilimleyici kullanarak keki katlara ayırmayın.Maksimum 24 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbı kullanmaya özen gösterin, aksi takdirde kekiniz sönük gözükecektir.

Sünger Kek tarifi için servis önerisi

Arzuya göre; iki ya da üç kata ayırdığınız keki çırpılmış kremayla doldurduktan sonra taze meyvelerle süsleyerek dilimler halinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025