Sumaklı Yaprak Sarması Tarifi
Sumaklı Yaprak Sarması tarifi: Sumaklı Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Sumaklı Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sumaklı Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı tane sumak
- 5 adet orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 avuç maydanoz
- 1 avuç dereotu
- 1 avuç nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı reyhan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket asma yaprağı (aldığı kadar)
Sumaklı Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve sarımsaklar incecik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir ve kavrulur.
- Sumak suyundan süzülür ve 1 çay bardağı sumak suyu pirinçler kavrulurken pirinçlerin üzerine dökülür.
- Orta ateşte biraz pişirilir ve baharatlar ve salçalar eklenir, ocağın altı kapatılır.
- İç harç soğumaya bırakılır ve en son doğranmış maydanoz, nane ve dereotu ilave edilir, karıştırılır.
- Sarmaya başlamadan önce de harcımıza nar ekşisi eklenir, iyice karıştırılır ve sarma işlemine geçilir.
- Sarmalar tencereye dik şekilde dizilir. Tencerenin üzerine kalan sumak suyu, biraz tuz, azıcık zeytinyağ ve severseniz sulandırılmış salça eklenir.
- Mümkün olduğunca sarmalar sumak suyunda pişmeli. Bol ekşi severler pişmeden önce biraz suya 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırıp ekleyebilirsiniz.
- Sarmalar yumuşayınca altını kapatıp afiyetle yiyelim.
Sumaklı Yaprak Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Sarmaları tam alan bir tencereye dik dik dizerseniz dağılmıyor.