Sumaklı Tavuklu Pide Dolması Tarifi
Sumaklı Tavuklu Pide Dolması tarifi: Sumaklı Tavuklu Pide Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Sumaklı Tavuklu Pide Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sumaklı Tavuklu Pide Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet pide
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 300 gram tavuk göğüs bonfile
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sumak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı domates rendesi
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sumaklı Tavuklu Pide Dolması tarifi nasıl yapılır?
Büyük bir tavada zeytinyağı ve piyazlık doğranmış soğanı tuz ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Soğanların ardından tavaya tavukları da ekleyin ve renk almaya başlayana kadar bu işleme devam edin.
Baharatları da ekleyip bir dakika kadar kavurduktan sonra domates püresi, ezilmiş sarımsak ve sıcak suyu ekleyip orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
- Pidenin ortasını dikkatlice bıçak yardımı ile çıkarın. Pidenin ortasında oluşan boşluğa tavuklu karışımı yerleştirin, ayırdığınız üst pide parçalarını yerleştirin.
- Pidenin üzerine ufak tereyağı parçaları yerleştirin. 180-200 derecelik sıcak fırında 5-6 dakika pişirip servis edin. Afiyet olsun.