Sumaklı Limonata Tarifi
Sumaklı Limonata tarifi: Sumaklı Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Sumaklı Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1.5 litre
Sumaklı Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet limonun suyu
- 800 ml. soğuk su
Sumak ekşisi için:
- 25 gram tane sumak
- 1 su bardağı sıcak su
Şeker şurubu için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
Sumaklı Limonata tarifi nasıl yapılır?
- Sumak ekşisi için sumak tanelerini kapaklı bir tencereye koyun.
- Üzerine bir su bardağı kaynar suyu ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelene kadar bekletin.
- Şeker şurubu için toz şeker ve sıcak suyu bir sos tenceresine alıp, kısık ateşte arada karıştırarak şekeri tamamen eritin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
- Limonatayı servis edeceğiniz sürahiye sumak suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün. Taneleri almayın.
- Şeker şurubunu, dört adet limonun suyunu ve soğuk suyu ekleyin ve karıştırın.
- Limonatanız hazır. Dilerseniz biraz daha soğuması için dolapta bekletebilir, ardından sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Sumaklı Limonata tarifi için servis önerisi
Üzerini nane yaprakları ve limonla süsleyerek servis edebilirsiniz.