Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sumaklı Limonata Tarifi

Sumaklı Limonata

Sumaklı Limonata Tarifi

Sumaklı Limonata tarifi: Sumaklı Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Sumaklı Limonata nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sumaklı Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet limonun suyu
  • 800 ml. soğuk su

Sumak ekşisi için:

  • 25 gram tane sumak
  • 1 su bardağı sıcak su

Şeker şurubu için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Sumaklı Limonata tarifi nasıl yapılır?

  • Sumak ekşisi için sumak tanelerini kapaklı bir tencereye koyun.
  • Üzerine bir su bardağı kaynar suyu ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelene kadar bekletin.
  • Şeker şurubu için toz şeker ve sıcak suyu bir sos tenceresine alıp, kısık ateşte arada karıştırarak şekeri tamamen eritin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Limonatayı servis edeceğiniz sürahiye sumak suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün. Taneleri almayın.
  • Şeker şurubunu, dört adet limonun suyunu ve soğuk suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Limonatanız hazır. Dilerseniz biraz daha soğuması için dolapta bekletebilir, ardından sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Sumaklı Limonata tarifi için servis önerisi

Üzerini nane yaprakları ve limonla süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025