Sulu Mantar Yemeği Tarifi
Sulu Mantar Yemeği tarifi: Sulu Mantar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sulu Mantar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sulu Mantar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet patates
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 250 gram mantar
- 1 adet kabak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sulu Mantar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Küçük bir tencereye su ekleyerek kaynatın. Patatesleri küp küp gelişigüzel doğrayın ve suyun içine alarak haşlanmaya bırakın.
- Bu sırada yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun ve ısınmaya bırakın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve kısık ateşte sotelemeye başlayın.
- Mantarları kuru bir bezle temizleyerek ortadan ikiye bölün. Kabakları yarım ay şeklinde dilimleyin. Önce mantarları 2-3 dakika kadar soteleyin ardından kabakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
- Mantarların üzerine salçayı ekleyip karıştırın. 3-4 dakika kadar daha bu şekilde soteleyip domates suyunu ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra tavadaki mantarlı karışımı haşlanmak üzere olan patateslerin üzerine ekleyin.
- Bu şekilde bir 10-15 dakika kadar daha pişirin. Daha sulu bir kıvamda olmasını isterseniz 1-2 çay kaşığı kaynar su ilave edin. Son olarak baharatlarını ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.
Sulu Mantar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Domates suyu yerine domates püresini suyla açıp da kullanabilirsiniz.