Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sulu Kızartma Tarifi

Sulu Kızartma

Sulu Kızartma Tarifi

Sulu Kızartma tarifi: Sulu Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Sulu Kızartma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sulu Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bebek patates
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 3 çay bardağı su

Sulu Kızartma tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp temizleyelim.
  • Tencerenin içine patatesleri koyup üzerine sıvı yağı ve suyu ekleyelim.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 adet küp şeker ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Ara sıra karıştıralım her tarafında pişmesi için. Pişip suyunu tamamen çekince tencerenin içerisine yağı ekleyin, karıştırarak arkalı önlü kızarmasını sağlayın.
  • Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Sulu Kızartma tarifinin püf noktası nedir?

Patatesleri çok sık karıştırmamalıyız suyunu çektikten sonra kızarmaya başladığında karıştırmalıyız.

Sulu Kızartma tarifi için servis önerisi

Yoğurtlu ve baharatlı bir sos yapıp servis edebilirsiniz


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025