Sultani Mercimek Tarifi
Sultani Mercimek tarifi: Sultani Mercimek için gerekli malzemeler nelerdir? Sultani Mercimek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sultani Mercimek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet büyük boy soğan
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 adet küp şeker
- 8 su bardağı su
Sultani Mercimek tarifi nasıl yapılır?
- Mercimeği bir kabın içine alın, üzerini kapatana kadar su ile doldurup minimum 1 saat bekletin. Bu işlemi sabah işe gitmeden yapıp akşama kadar bekletirseniz daha kolay pişirebilirsiniz.
- Etleri 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.
- Tereyağını ve ayçiçekyağını ayrı bir tencereye alıp eritin. Şekeri ve soğanları buna ekleyip karamelize olana kadar çevirerek kavurun.
- Küp şeklinde doğranmış patatesi soğanların üzerine ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Üzerine biber ve domates salçalarını ekleyin ve kokusu çıkana kadar çevirerek kavurmaya devam edin.
- Düdüklüden çıkardığınız etleri suyu ile beraber diğer tencerede kavrulan malzemelerin üzerine ekleyin ve 10 dakika çevirerek pişirin.
- Üzerine 6 bardak su ve baharatları ekleyip 1 saat kısık ateşte pişirin.
Sultani Mercimek tarifinin püf noktası nedir?
Mercimekleri önceden 15 dakika haşlayarak da pişirebilirsiniz, o takdirde pişirme süresi yarım saate düşer ancak daha lezzetsiz olur.
Sultani Mercimek tarifi için servis önerisi
Zerdeçal zorunlu değil, sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.