Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması

Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması tarifi: Sultan Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Sultan Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sultan Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)

Sultan Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın.
  • Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın.
  • 1 gün  boyunca buzdolabında bekletin.
  • 1 gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
  • Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin.Üzerine, arzuya göre antep fıstığı serpiştirerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025