Sultan Sarması Tarifi
Sultan Sarması tarifi: Sultan Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Sultan Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sultan Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)
Sultan Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın.
- Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın.
- 1 gün boyunca buzdolabında bekletin.
- 1 gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
- Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin.Üzerine, arzuya göre antep fıstığı serpiştirerek servis edin.