Sultan Kebabı Tarifi
Sultan Kebabı tarifi: Sultan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Sultan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 750 gram kemiksiz tavuk eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Islatmak için:
Yoğurt için:
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları küçük küçük doğrayın suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ eklediğiniz tavada kavurun.
- Biberleri de küçük doğrayın ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tavukları suyunu süzün tavaya ekleyip tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Bir daha kavurup ocaktan alın soğumaya bırakın. Yufkayı sekiz eşit parçaya bölün.
- İç harcını koyup sigara böreği sarar gibi sarıp uç kısmı su ile ıslatıp açılmaması için yapıştırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
- Yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca ılık olan tavuk suyuna batırıp 3-4 dakika bekletip çıkarın.
- 2-3 parmak kalınlığında bıçakla kesin. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Sultan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Yapımı kolay pratik lezzetli mi lezzetli bir tarif mutlaka deneyin.