Sufle Tarifi
Sufle tarifi: Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Sufle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 90 gram bitter çikolata
- 60 gram tereyağı
- 3 adet yumurta (küçük boy)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
Pişirme kaplarını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Sufle tarifi nasıl yapılır?
- Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla birlikte küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte eritin.
- Yumurtaları ayrı bir karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Sıvı bir hale gelen tereyağlı bitter çikolata karışımını ocaktan alın. Unu ve kakaoyu ekledikten sonra kaşık yardımıyla karıştırın.
- Yumurta karışımını bitter çikolatalı ve unlu sufle karışımına ekledikten sonra mikser yardımıyla karıştırın.
- Porsiyonluk sufle kaplarını tereyağıyla yağladıktan sonra hafifçe unlayın.
- Hazırladığınız sufle harcını porsiyonluk kaplara eşit olarak paylaştırın. Kapları ağzına kadar doldurmamaya dikkat edin.
- Sufleleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında 8-10 dakika üzerleri çatlayana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak sufleleri ters çevirerek servis tabaklarına çıkartın. Üzerlerine pudra şekeri eledikten sonra sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Sufle tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda çırptıktan sonra sufle hazırlayabileceğiniz gibi bu yöntemle de pratik bir şekilde sufle hazırlayabilirsiniz.Pişen sufleleri sıcak fırında bekletmeden anında çıkartın, kaplarından ters çevirerek servis tabaklarına alın. Aksi halde fırında kalan sufleler pişmeye devam edecek, iç kısımları kuru kalacaktır.