Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı Tarifi
Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı tarifi: Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yaprak milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 dilim kaşar peyniri
- 10 dilim sucuk (incecik dilimlenmiş)
Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı tarifi nasıl yapılır?
- Yuvarlak şekildeki milföylerin ortasını çatal ile delin. (Kabarmaması için)
- Başka bir milföy yaprağını da halka şeklinde kesip, yuvarlak olan milföyün üzerine koyun.
- Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Bu sırada iç harcı için sucuk ve kaşarları küp küp doğrayın.
- Pişen milföylerin ortasını bastırın ve çukurlaştırın.
- İçerisine sucuklu harcı koyun.
- 180 derece 10 dakika daha pişirin.
Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı tarifinin püf noktası nedir?
Milföyleri fırına vermeden önce mutlaka fırını ısıtın.
Sucuklu ve Kaşarlı Milföy Çanağı tarifi için servis önerisi
Kişi sayısına göre milföy yapraklarını çoğaltabilirsiniz.