Sucuklu Pide Tarifi
Sucuklu Pide tarifi: Sucuklu Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sucuklu Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1/2 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 mililitre ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 200 gram ince dilimlenmiş sucuk
- 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Sucuklu Pide tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına mayayı ufalayarak ekleyin. Üzerine ılık suyu ve şekeri ekleyin ve mayayı eritene kadar karıştırın.
- Ardından sütü ve yağı ekleyip, karıştırın.
- Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Bu sırada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırınınızın içerisine içi su dolu, ısıya dayanaklı bir kap koyun.
- Hamuru 4-6 bezeye ayırın.
- Tezgahınızı unlayın, her bezeyi bir oklava yardımı ile oval şekilde açın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serin ve sucukları dilediğiniz kadar ekleyin.
- Hamurun yanlarını yaklaşık 1-2 cm kadar içe doğru katlayın. Uçlarını ise birleştirin.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dikkatli bir şekilde koyun.
- Fırının içerisinde içi su dolu kabı dikkatli bir şekilde çıkarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kızarınca fırından alıp, kenarlarına tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sucuklu Pide tarifinin püf noktası nedir?
Hamurları açma esnasında tezgahınızı kepek unu ile unlayabilirsiniz. Böylece pidelerin altı ve kenarları kepekli olacak ve çok daha kıtır ve lezzetli pideler elde edeceksiniz.
Sucuklu Pide tarifi için servis önerisi
Yanında soğuk ayran ile servis edebilirsiniz.