Sucuklu Mantar Dolması Tarifi
Sucuklu Mantar Dolması tarifi: Sucuklu Mantar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Mantar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sucuklu Mantar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dip sos için:
- 2 su bardağı parmesan peyniri
- 300 gram ıspanak
- 400 gram bebek enginar göbeği
- 2/3 su bardağı krema
- 1 su bardağı krem peynir
- 1/3 su bardağı mayonez
- 2 çay kaşığı ince doğranmış sarımsak
Mantar dolması için:
- 700 gram kestane mantarı (yaklaşık 28 adet)
- 250 gram sucuk
- 1 + 1/4 su bardağı enginarlı dip sos
- 1/3 su bardağı fırınlanmış ekmek kırıntısı
Sucuklu Mantar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle dip sosu hazırlıyoruz. Ispanakları yıkayıp doğrayın ardından enginarları da yıkayıp doğrayın.
- Doğranmış ıspanakları, enginarları ve dip sos için gerekli tüm malzemeleri bir mutfak robotuna atın, tamamen püre haline gelene dek robottan çekin.
- Mantarları yıkayın ve saplarını kopartın, iç kısımları aşağıya gelecek şekilde, pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine yan yana dizin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
- Derince bir kabın içinde hazırladığınız dip sosu, küp küp doğradığınız sucuklar ve 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı ile karıştırın.
- Yarı pişmiş mantarların içlerini hazırladığınız karışımla doldurun ve üstlerine kalan ekmek kırıntılarını serpiştirin.
- Mantar dolmalarını bu şekilde tekrar fırına verip, 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Sucuklu Mantar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Eğer dip sosu tek başına kullanmak isterseniz, önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirerek kullanabilirsiniz. Kestane mantarı yerine kültür mantarı da kullanabilirsiniz.