Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye tarifi: Sucuklu Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Kuru Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sucuklu Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gram sucuk
  • 1 tatlı kaşığı tuz (hafif dolu)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 su bardağı sıcak su

Sucuklu Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Düdüklü tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Bir gece önceden ısıtılmış fasulyeleri suyunu süzüp yıkandıktan sonra tencereye ilave edin.
  • Üzerine 100 gr da sucuk ekledikten sonra 3-4 dakika daha kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber ekledikten sonra üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Kısık ateşte yemeğinizi pişirin. Afiyet olsun.

Sucuklu Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan su bardağı 200 ml.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025