Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye tarifi: Sucuklu Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Kuru Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sucuklu Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet soğan
  • 1/2 kangal sucuk
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak

Sucuklu Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Fasulyeleri bir gece önceden veya pişirmeden 4-5 saat önce suya koyun.
  • Islatılan fasulyeleri 5-6 bardak su ilavesi ile haşlayın.
  • Güvecin içinde küp küp kesilmiş soğanları tereyağı ile kavurun.
  • Sarımsakları ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Domatesleri rendeleyin, salçalarla beraber soğanlara ekleyin. Tuzu da bu aşamada ilave edin.
  • Haşlanan fasulyeleri ilave edin ve 2 bardak kaynar su ekleyin. Sucukları da doğrayıp kaynayan yemeğe ekleyin.
  • Güvecin altını kısın ve kapağını kapatın. 30 dakika kısık ateşte pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Sucuklu Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak daha kolay haşlanmasına yardımcı olacaktır.

Sucuklu Kuru Fasulye tarifi için servis önerisi

Yanına da ayran, afiyetler olsun!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025