Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Sucuklu Kuru Fasulye tarifi: Sucuklu Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sucuklu Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1/4 adet kangal sucuk
- 1 litre sıcak su
- 1 tutam Himalaya tuzu
- 1 tutam kırmızı biber
- 1 tutam karabiber
Sucuklu Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ince kıyım doğrayın.
- Kapya biberi ince ince doğrayın.
- Düdüklü tencerenize önce yağları ve salçaları ekleyip ardından doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin ve ahşap bir kaşıkla karıştırın.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra kuru fasulyeyi ekleyin ve 1-2 tur kavurun.
- Bu işlemden sonra sucukları ve sıcak suyu ekleyin.
- Son olarak baharatlarınızı ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatın.
Sucuklu Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatarak kullanabilir ya da hazır olarak temin edebilirisiniz.
Sucuklu Kuru Fasulye tarifi için servis önerisi
Kuru fasulyenin vazgeçilmezi pirinç pilavıyla ana yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Veya sadece turşu ve kuru soğanla da afiyetle yiyebilirsiniz.