Sucuklu Kaşarlı Milföy Pide Tarifi
Sucuklu Kaşarlı Milföy Pide tarifi: Sucuklu Kaşarlı Milföy Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Kaşarlı Milföy Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sucuklu Kaşarlı Milföy Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/4 adet kangal sucuk
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yaprak milföy
Sucuklu Kaşarlı Milföy Pide tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
- Sucuğu önce boydan kesin ardından yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğrayın.
- Yaprak milföyleri yağlı kağıt üzerine alın.
- Dikdörtgen şeklindeki milföyleri, bıçak ile her köşesinden üçgen şeklinde kesin. Milföyler uzun bir sekizgen oluşturmuş olacak.
- Rendelediğiniz kaşarları milföyün orta kısmına eşit bir şekilde yayın.
- Milföyün kenarlarını katlayarak kıvırın ve pide şeklini verin.
- Üzerine dilimlediğiniz sucukları yerleştirin ve bir fırça yardımıyla yumurta sarısını kenar kısımlarına sürün.
- Yağlı kağıtla beraber bir fırın tepsisine yerleştirin ve 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Milföy pideniz hazır, afiyet olsun!