Sucuklu Kapuska Tarifi
Sucuklu Kapuska tarifi: Sucuklu Kapuska için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Kapuska nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sucuklu Kapuska yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram lahana
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/3 adet kangal sucuk
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı su (üzerine çıkana kadar)
Sucuklu Kapuska tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak geniş bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıyoruz.
- Üzerine küp küp doğranan bir adet büyük boy soğanı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Küp küp doğranan çeyrek kangal sucuğu ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Küçük küçük doğranan 500 gram lahanayı tencere alıyoruz.
- Bir iki tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. 3-4 dakika sonra tencerenin kapağını açıp yemeği karıştırıyoruz.
- 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı yıkamış olduğumuz bulguru yemeğe ekliyoruz.
- Üzerine çıkana kadar su ekleyip yemeği karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kontrollü pişiriyoruz.
- Pişen yemeği servis ediyoruz. Sucuklu kapuska hazır. Afiyet olsun.