Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sucuklu Kapuska Tarifi

Sucuklu Kapuska

Sucuklu Kapuska Tarifi

Sucuklu Kapuska tarifi: Sucuklu Kapuska için gerekli malzemeler nelerdir? Sucuklu Kapuska nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sucuklu Kapuska yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram lahana
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/3 adet kangal sucuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı su (üzerine çıkana kadar)

Sucuklu Kapuska tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak geniş bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıyoruz.
  • Üzerine küp küp doğranan bir adet büyük boy soğanı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  • Küp küp doğranan çeyrek kangal sucuğu ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Küçük küçük doğranan 500 gram lahanayı tencere alıyoruz.
  • Bir iki tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. 3-4 dakika sonra tencerenin kapağını açıp yemeği karıştırıyoruz.
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı yıkamış olduğumuz bulguru yemeğe ekliyoruz.
  • Üzerine çıkana kadar su ekleyip yemeği karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kontrollü pişiriyoruz.
  • Pişen yemeği servis ediyoruz. Sucuklu kapuska hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025