Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şu Hamuru Tarifi

Şu Hamuru

Şu Hamuru Tarifi

Şu Hamuru tarifi: Şu Hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Şu Hamuru nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şu Hamuru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 ml. su
  • 5 gram tuz
  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta (yumurta büyüklüğü ile orantılı sayı değişecektir)

Şu Hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Su, un ve tereyağını ocakta eritin.
  • Tereyağı eriyip, su kaynadığı zaman tuzu ilave edin ve elenmiş unu spatula yardımı ile ezerek karıştırın.
  • Hamur kıvamına gelen karışımı  1 dakika spatula ile ezerek pişirin.
  • Hamuru, iyice soğutun (Temiz mermer tezgah üzerinde yayarak kolaylıkla soğutabilirsiniz).
  • Fırını 190 derece fansız programa ayarlayın.
  • İyice soğuyan hamuru çırpma kabına alın. Yumurtları tek tek ilave edin.
  • 4. yumurtayı ilave ettikten sonra sıkma torbasına alın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sıkma torbasının ağzını makas yardımıyla kesin ve ceviz büyüklüğünde toplar halinde sıkın.
  • Baş parmağınızı hafif ıslatın ve sıktığınız hamurların tepesine bir miktar sürün.
  • 12-15 dakika hamurlar iki katına çıkıncaya kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Şu Hamuru tarifinin püf noktası nedir?

Sıkma torbasına almadan önceki kıvam, sıkılabilecek ölçüde yoğun olmalıdır.

Şu Hamuru tarifi için servis önerisi

Dilerseniz pastacı kreması ve çikolata ilavesiyle profiterole veya içine labne peyniri, füme somon ve kapari turşusu ile harika kanepelere dönüştürebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025