Su Böreği Tadında Fırın Makarna Tarifi
Su Böreği Tadında Fırın Makarna tarifi: Su Böreği Tadında Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Su Böreği Tadında Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Su Böreği Tadında Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 paket Spagetti Makarna
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Su Böreği Tadında Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı paketin üstünde yazdığı şekilde ve dakikada bol tuzlu suda haşlayın, süzün ve bir kenara alın.
- Makarna haşlanırken bir kabın içinde yumurta ve sütü çırpın.
- İçine tuz, yağ ve rendelenmiş kaşar peynirinin de bir avuç kadarını ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Haşlanmış makarna ile bu karışımı buluşturup harmanlayın.
- Bir fırın kabına bu makarnanın yarısını koyun.
- Üstüne kalan kaşarları serpin.
- Makarnanın diğer yarısını da üstüne koyduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Su Böreği Tadında Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz makarnayı fırınlamadan önce en üstüne de kaşar serpebilirsiniz.