Su Böreği Tarifi
Su Böreği tarifi: Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 kilogram un
- 200 gram tereyağı
- 1 kase beyaz peynir
- 1/3 demet maydanoz
Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kapta yumurta, tuz, suyu karıştırıp kontrollü şekilde unu vererek hamuru yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı yumurtaların büyüklüğüne göre biraz daha un eklenebilir veya daha az olabilir.
- Yoğurduğumuz hamuru 12 parçaya bölelim ve 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurları tek tek açalım.
- Tereyağı ile yağladığımız tepsiye ilk çiğ hamur serelim.
- Daha sonra diğer hamurları yarım kaşık tuzlu suda 1 dakika haşlayarak alta toplamda 6 kat atalım.
- 6. Kattan sonra araya bolca peynir serelim.
- Daha sonra tekrar haşlanmış hamurlar ile 5 kat daha hamur serelim.
- En üste haşlamadan hamur serelim. (Her katın arasını erittiğimiz tereyağ ile yağlamayı unutmayalım)
- Kalan tereyağını da en üste sürerek tepsimizi en büyük gözde, en kısık ateşe ocağa alalım.
- Çevire çevire 10-15 dakika bir yüzünü pişirdikten sonra aynı ebatta yağladığımız bir tepsiye çevirerek diğer tarafını da 10-15 dakika güzelce kızarana kadar çevire çevire pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Aynı ebatta 2 tepsiniz yok ise daha büyük bir siniyi kullanabilirsiniz çevirirken.