Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Su Böreği Tarifi

Su Böreği

Su Böreği Tarifi

Su Böreği tarifi: Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Su Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 kilogram un
  • 200 gram tereyağı
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1/3 demet maydanoz

Su Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kapta yumurta, tuz, suyu karıştırıp kontrollü şekilde unu vererek hamuru yoğuralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı yumurtaların büyüklüğüne göre biraz daha un eklenebilir veya daha az olabilir.
  • Yoğurduğumuz hamuru 12 parçaya bölelim ve 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurları tek tek açalım.
  • Tereyağı ile yağladığımız tepsiye ilk çiğ hamur serelim.
  • Daha sonra diğer hamurları yarım kaşık tuzlu suda 1 dakika haşlayarak alta toplamda 6 kat atalım.
  • 6. Kattan sonra araya bolca peynir serelim.
  • Daha sonra tekrar haşlanmış hamurlar ile 5 kat daha hamur serelim.
  • En üste haşlamadan hamur serelim. (Her katın arasını erittiğimiz tereyağ ile yağlamayı unutmayalım)
  • Kalan tereyağını da en üste sürerek tepsimizi en büyük gözde, en kısık ateşe ocağa alalım.
  • Çevire çevire 10-15 dakika bir yüzünü pişirdikten sonra aynı ebatta yağladığımız bir tepsiye çevirerek diğer tarafını da 10-15 dakika güzelce kızarana kadar çevire çevire pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Aynı ebatta 2 tepsiniz yok ise daha büyük bir siniyi kullanabilirsiniz çevirirken.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025