Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Spanakopita Tarifi

Spanakopita

Spanakopita Tarifi

Spanakopita tarifi: Spanakopita için gerekli malzemeler nelerdir? Spanakopita nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Spanakopita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet yufka

İç harcı için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 bağ ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 dal biberiye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 100 gram lor peyniri
  • 200 gram feta peyniri (ya da Ezine peyniri)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Katların arasını yağlamak için:

  • 70 gram eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Spanakopita tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanın kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını çıkararak rendeleyin.
  • Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını koyun, üzerine soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Ardından ayıklanmış ıspanakları içerisine ekleyin ve güzelce kavurun. Kavrulduktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Ayrı bir kabın içinde eritilmiş tereyağını, yumurtaları, lor peyniri, feta ya da Ezine peyniri, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın.
  • Yuvarlak kelepçeli bir kalıbı güzelce yağlayın. Bir adet yufkayı yayın ve fırça yardımıyla tereyağını sürün. Tüm yufkalar bitine kadar bu işleme devam edin. Kenarlardan sarkan parçaları kesin.
  • Yufkaların orta kısmına hazırladığınız harcı ekleyin.
  • Ayırdığınız yufkayı minik üçgenler halinde kesin. Üst kısmının kenar kısımlarına bu yufkaları serpin. Üzerini yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Spanakopita tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarif aslında el açması hamurla yapılan bir tarif. Eğer vaktiniz varsa yumuşak mayasız bir hamur elde ederek tek tek bezelere ayırın ve hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde ince bir biçimde açın ve tarifi bire bir uygulayın. İç harcının ılımış olmasına özen gösterin. Aksi takdirde yumurtalar içinde pişecektir ve kıvamını sulandıracaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025