Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote Tarifi
Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote tarifi: Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet tavuk göğsü (ya da 6 adet kemiksiz but)
- 1 adet büyük boy soğan
- 2-3 adet mantar
- 1-2 adet yeşil biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- 1-2 adet sarı biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1-2 tutam taze fesleğen
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 tutam kekik (arzuya göre)
Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayın.
- Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Biberlerin iç kısımlarını çıkarıp jülyen doğrayın.
- Mantarları ortadan ikiye kesip ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını tavaya alın. Hafif kızdıktan sonra tavukları atın.
- Tavuklar hafif piştikten sonra soğanları ilave edin. Ardından mantarları ekleyin.
- Mantarlar suyunu salıp, piştikten sonra biberleri ekleyin.
- Biberler öldükten sonra sarımsakları ekleyin. 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
- Soya sosu, tuz ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın.
- Yemeğinizi ocaktan almanıza 2,5-3 dakika varken taze fesleğenleri ekleyin.
- Ardından ocaktan alıp servis edin.
Soya Soslu ve Sebzeli Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Soya sosu ilave ettiğiniz için tuzu bu tarifte çok az kullanmayı tercih ettik. Siz damak zevkinize göre sos ve tuz miktarını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz. Fesleğenleri ocaktan almadan önce son aşamada ilave edin ki aroması daha yoğun gelsin.