Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot Tarifi

Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot

Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot Tarifi

Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot tarifi: Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram dana antrikot
  • 30 gram porçini mantarı
  • 10 gram riviera zeytinyağı
  • 10 gram ev yapımı demi glace sos
  • 20 gram kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gram tatlı patates
  • 5 gram krema
  • 5 gram tereyağı
  • 3 gram tuz
  • 2 gram çekilmiş renkli tane karabiber
  • 15 gram edamame fasulyesi
  • 0,2 cl. beyaz şarap

Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot tarifi nasıl yapılır?

  • Dana antrikot; 5 gram riviera zeytinyağı, tuz, karabiber ve beyaz şarap ile vakumlandıktan sonra 65 derecede 4,5 saat kadar sous vide tekniği ile pişirilir.
  • Porçini mantarı, sarımsak ve kuru soğan ile soteleyip ev yapımı demi glace sosla karıştırın.
  • Tatlı patatesleri haşladıktan sonra krema, tereyağı, tuz ve karabiberle lezzetlendirip püre haline getirin.
  • Edamame fasulyesini kaynar suda kısa süre haşladıktan sonra porçini yahnisine ekleyin.
  • Farklı bir pişirme yöntemiyle pişen eti, tatlı patates püresi ve porçini yahnisi eşliğinde servis edin.

Sous Vide (Vakumda Pişen) Antrikot tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme derecesi düşük olacağı için etin iyi seçilmiş ve temizlenmiş olmasına oldukça dikkat edin.Vakumlama işlemi için özel bir vakum aleti gerekmektedir. Evlerde kullanımı yaygınlaştığından piyasada çeşitli model ve markaları satılmaktadır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025