Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates Tarifi
Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates tarifi: Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patatesler için:
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Peynir dolgu için:
- 4 adet patates (fırınlanmış patateslerin içleri)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş tulum peyniri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 10 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Sebze sote için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 250 gram mantar
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patatesler fırçalanarak yıkanır. Zeytinyağıyla ovulup önceden 200 dereceye ısıtılan fırında, pişirme kağıdı serili tepside 30 dakika pişirilir. Patatesler 15. dakikada çevrilir.
- Bu sırada ısınan tavada zeytinyağında soğan sotelenir. Mantarlar, tuz ve baharatlarla sotelemeye devam edilir. Soğutulur.
- Patateslerin ilk sıcaklığı çıkınca enine bölünür. Patatesin bütünlüğünü bozmadan iç kısmı, tatlı kaşığı ile çıkarılır.
- Hala sıcak olan patates içleri, tereyağı ile blenderda çekilir. Labne eklenip tekrar çekilir. Bu karışım büyük bir kaseye aktarılır. Kalan malzemeler ve sotelenen sebzeler eklenip karıştırılır.
- Aynı tepsiye yerleştirilen patateslerin içi doldurulur. Rende kaşar serpilip önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 7-8 dakika sonra üst ızgara ayarında 3 dakika daha üzeri kızartılır. Afiyet olsun.