Sosyete Mantısı Tarifi
Sosyete Mantısı tarifi: Sosyete Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sosyete Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Sosyete Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufkalar için:
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
Harç için:
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates rendesi (kışlık konserveden de olur)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı baharat çeşnisi (karabiber, kırmızı toz biber, kimyon)
- 1 kahve fincanı sıcak su
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Sosyete Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harç için tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur. Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ilave edilir.
- 5 dakika sonra sıcak su, kalan tuz ve baharatlar ilave edilir. 1-2 kez fokurdadıktan sonra kapatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Yufkaların her biri dörde bölünür. Yağ ile su karıştırılır, yufkanın bir parçasının içerisine sürülür. Kıymalı harçtan yeteri kadar alınıp kenarlarına eklenir.
- Rulo yapıp sarılır, gül şekli verilir. Hepsine aynı işlem yapılır. Kalan su üzerlerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25-30 dakika pişirilir.
- Üzeri için sos hazırlanır. Yağlar uygun bir tencerede eritilir. Salça eklenip kavrulur. Baharatlar ve yarım kahve fincanı sıcak su ilave edilir.
- Böreklerin üzerlerine yoğurt ve sos gezdirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun.
Sosyete Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.