Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sosuyla Pişen Poğaça Tarifi

Sosuyla Pişen Poğaça

Sosuyla Pişen Poğaça Tarifi

Sosuyla Pişen Poğaça tarifi: Sosuyla Pişen Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sosuyla Pişen Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sosuyla Pişen Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 paket yaş maya (42 gram)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

Sosu İçin:

  • 200 gram krem peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt

İç Harcı İçin:

  • 1,5 su bardağı lor peyniri (arzuya göre rendelenmiş beyaz peynir)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosuyla Pişen Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kasede maya, süt, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip güzelce karıştırın. 5 dakika kadar bekletip mayanın aktive olmasını sağlayın.
  • Üzerine unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Tuzunu da ilave edip, ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin. Elinize yapışıyorsa un ilave etmeyin, bu sert olmasına sebep olacaktır.
  • Hazırladığınız hamurun üzerine streç film kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Ayrı bir kasede krem peynir, yumurta ve sütü karıştırın. Hamurun üzerine dökene kadar buzdolabında muhafaza edin.
  • Mayalanan hamurdan 9 beze çıkacak şekilde ayarlayın. Hamuru elinizde açın ve iç kısmına baharatlarla karıştırdığınız lor peynirinden ekleyin. Hamuru kapatın ve yuvarlak şekil verin.
  • Yağlamış olduğun fırın kabına hamurları yerleştirin ve 5-10 dakika kadar yerde mayalanmasına izin verin.
  • Ardından hazırlamış olduğunuz krem peynirli sosu tüm poğaçaların üzerine gezdirin.
  • Her birinin üzerine susam ve çörek otu serpiştirip, 175 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra nemli  bir bezle üzerini örtün ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketin.

Sosuyla Pişen Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkan poğaçaların ilk sıcaklığı geçtikten sonra suyla ıslatıp iyice sıktığınız temiz bir bezi üzerine örtün. Böylece poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025