Sosunda Pişen Şakşuka Tarifi
Sosunda Pişen Şakşuka tarifi: Sosunda Pişen Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Sosunda Pişen Şakşuka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sosunda Pişen Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1,5 su bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru biberiye
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Sebzeler İçin:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)
- 1 adet patlıcan (küp doğranmış, tuzlu suda bekletilmiş)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 2 adet çarliston biber (küp doğranmış)
- 1 avuç kıyılmış maydanoz (üzeri için)
Sosunda Pişen Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
- Sosu için, zeytinyağı, sarımsak ve domates püresini bir sos tavasında pişirin.
- Tüm baharatları, tuz ve şekeri ilave edip bir taşıma daha pişirin ve ocaktan alın.
- Bir tencerede zeytinyağı ile birlikte patatesleri 5 dakika kadar kavurun.
- Ardından kabak patlıcan, kapya biber ve çarliston biberi de ilave edip 15 dakika daha kavurun.
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine ilave edip karıştırın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
- Pişen şakşukayı oda sıcaklığında soğutun ve üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!