Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sosunda Pişen Şakşuka Tarifi

Sosunda Pişen Şakşuka

Sosunda Pişen Şakşuka Tarifi

Sosunda Pişen Şakşuka tarifi: Sosunda Pişen Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Sosunda Pişen Şakşuka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sosunda Pişen Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1,5 su bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Sebzeler İçin:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)
  • 1 adet patlıcan (küp doğranmış, tuzlu suda bekletilmiş)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet çarliston biber (küp doğranmış)
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz (üzeri için)

Sosunda Pişen Şakşuka tarifi nasıl yapılır?

  • Sosu için, zeytinyağı, sarımsak ve domates püresini bir sos tavasında pişirin.
  • Tüm baharatları, tuz ve şekeri ilave edip bir taşıma daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ile birlikte patatesleri 5 dakika kadar kavurun.
  • Ardından kabak patlıcan, kapya biber ve çarliston biberi de ilave edip 15 dakika daha kavurun.
  • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine ilave edip karıştırın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  • Pişen şakşukayı oda sıcaklığında soğutun ve üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025