Soslu Tavuk Şiş Tarifi
Soslu Tavuk Şiş tarifi: Soslu Tavuk Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Tavuk Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soslu Tavuk Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram kemiksiz tavuk but
- 1/2 adet portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 dal taze biberiye
Soslu Tavuk Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk butlarını küğ küp doğrayın.
- Bir kaseye yoğurt, portakal suyu, zeytinyağı ve bahartaları ekleyin ve karıştırın.
- Tavuk butlarını karışıma atın ve her taraflarının iyice bulandığına emin olun. Biberiyelerin yapraklarını da ayırın ve sosla karıştırın.
- Sosun içinde 30 dk buzdolabında bekletin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tavukları şişe dizin ve fazla sosu süzmesi için 2-3 dakika kasenin üzerine dizin.
- Fırının ızgara teline tavuk şişleri dizin ve 10-15 dakikada bir çevirerek tüm yüzeylerini eşit olarak pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Soslu Tavuk Şiş tarifinin püf noktası nedir?
Portakal suyu ve yoğurt, tavuk etlerinin yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır.
Soslu Tavuk Şiş tarifi için servis önerisi
Izgara telinin kenarlarında pişireceğiniz baharatlı taze patatesleri tavuklarla birlikte servis edebilirsiniz.