Soslu Tavuk Kanatları Tarifi
Soslu Tavuk Kanatları tarifi: Soslu Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Tavuk Kanatları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Soslu Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk kanadı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı paprika
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak (rende/ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
Soslu Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları havlu peçeteyle kurulayın. Sonrasında sarımsak tozu, tuz, karabiber ve paprika ile harmanlayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişene kadar pişirin ama çok kızarmasın. 20-30 dakika sonra kontrol edin.
- Tavuklar pişerken sosunuzu hazırlayın. Bir küçük tencereye kalan tüm malzemeleri ekleyin.
- Fokurdayıp katılaşana kadar pişirin. Bu esnada tavuklar da pişmiş olacak.
- Fırından aldığınız tavukları bu sosa bulayın ve tekrar tepsiye dizip kızarana kadar pişirin.
- Tabağa alınca üzerine susam serpin. Afiyet olsun!