Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Tavuk Kanatları Tarifi

Soslu Tavuk Kanatları

Soslu Tavuk Kanatları Tarifi

Soslu Tavuk Kanatları tarifi: Soslu Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Tavuk Kanatları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak (rende/ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su

Soslu Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları havlu peçeteyle kurulayın. Sonrasında sarımsak tozu, tuz, karabiber ve paprika ile harmanlayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişene kadar pişirin ama çok kızarmasın. 20-30 dakika sonra kontrol edin.
  • Tavuklar pişerken sosunuzu hazırlayın. Bir küçük tencereye kalan tüm malzemeleri ekleyin.
  • Fokurdayıp katılaşana kadar pişirin. Bu esnada tavuklar da pişmiş olacak.
  • Fırından aldığınız tavukları bu sosa bulayın ve tekrar tepsiye dizip kızarana kadar pişirin.
  • Tabağa alınca üzerine susam serpin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025