Soslu Pofuduk Poğaça Tarifi
Soslu Pofuduk Poğaça tarifi: Soslu Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Soslu Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1/2 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Sos İçin:
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Soslu Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza mayayı, sütü, şekeri ve sıvı yağı koyup karıştıralım. Ardından tuz ve unu ekleyip karıştıralım.
- Yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım. ( biz 4.5 su bardağı un ekledik. Un farklarından dolayı bu miktar değişebilir, dikkatli ekleyelim. )
- Yumuşak bir hamur elde edelim ve hazır olan hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzdan bezeler yapalım.
- Bu sırada hamurun yapışmaması için elimizi yağlayalım. Bezelerin içine peynir koyup yuvarlayalım.( siz ister sade isterseniz içine başka şeylerde koyabilirsiniz)
- Yağladığımız borcama çok sıkı olmadan dizelim. Üstünü kapatarak 20-30 dakika kadar daha mayalandıralım. Biz bu sırada sosumuzu hazırlayalım.
- Bir kapta yağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım. Mayalanan poğaçamızın üzerine bu sostan dökelim.
- Kuru yer kalmamasına dikkat edelim fırça yardımıyla her yerine sürelim.
- Üzerine çörek otu ve susam dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen poğaçalar ılıdıktan sonra borcamdan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.