Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Pofuduk Poğaça Tarifi

Soslu Pofuduk Poğaça

Soslu Pofuduk Poğaça Tarifi

Soslu Pofuduk Poğaça tarifi: Soslu Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1/2 paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un

Sos İçin:

  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Soslu Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza mayayı, sütü, şekeri ve sıvı yağı koyup karıştıralım. Ardından tuz ve unu ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım. ( biz 4.5 su bardağı un ekledik. Un farklarından dolayı bu miktar değişebilir, dikkatli ekleyelim. )
  • Yumuşak bir hamur elde edelim ve hazır olan hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzdan bezeler yapalım.
  • Bu sırada hamurun yapışmaması için elimizi yağlayalım. Bezelerin içine peynir koyup yuvarlayalım.( siz ister sade isterseniz içine başka şeylerde koyabilirsiniz)
  • Yağladığımız borcama çok sıkı olmadan dizelim. Üstünü kapatarak 20-30 dakika kadar daha mayalandıralım. Biz bu sırada sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir kapta yağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım. Mayalanan poğaçamızın üzerine bu sostan dökelim.
  • Kuru yer kalmamasına dikkat edelim fırça yardımıyla her yerine sürelim.
  • Üzerine çörek otu ve susam dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen poğaçalar ılıdıktan sonra borcamdan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025