Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Misket Köfte Tarifi

Soslu Misket Köfte

Soslu Misket Köfte Tarifi

Soslu Misket Köfte tarifi: Soslu Misket Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Misket Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Misket Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Misket köfte için:

  • 400-450 gram dana kıyma
  • 1/2 adet büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3-4 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı (veya galeta unu)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/3 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber

Soslu Misket Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Tüm baharatlarını ve yumurtayı ekleyip yoğurun.
  • Son olarak bayat ekmek kırıntılarını kaşık kaşık ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Tüm harç birleşince dinlenmesi için en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra kiraz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Elinizi suyla ıslatırsanız veya yağ ile yağlarsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
  • Tüm köftelerin eşit boyda olmasına özen gösterin, ne çok büyük ne de çok küçük olmalı.
  • Tavayı sıvı yağ ekleyip güzelce ısıtın. Misket köfteleri ekleyin, karıştırmadan pişirmeye başlayın. Bu şekilde 2 dakika pişirin.
  • Tavayı ara ara sallayarak 3-4 dakika pişirin. Ters dönmeyen köfteleri dikkatli ters çevirin. Piştiğine emin olduktan sonra tavadan alın.
  • Aynı tava içerisine salça, domates püresi, pul biber, suyu ekleyin. Karıştırın ve ısındıktan sonra tereyağını da ekleyip birleşmesini sağlayın.
  • Misket köfteleri tekrar tavaya alıp sosla birleştirin. Tavayı hafifçe ileri-geri sallayarak veya bir spatula kullanarak sosla bulanmasını sağlayın. 1-2 dakika pişirin.
  • Sıcakken servis edin. Pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025