Soslu Mantar Sote Tarifi
Soslu Mantar Sote tarifi: Soslu Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Soslu Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram  kestane mantarı
- 5 diş  sarımsak
- 1 adet  soğan
- 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 3 tatlı kaşığı  domates salçası
- 20 adet  arpacık soğan
- 2 su bardağı  sebze suyu
- 300 mililitre  krema
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 2 tatlı kaşığı  toz biber
- 1 sap  taze soğan (üzeri için)
- 2 çay kaşığı  tuz
Soslu Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları bir fırça yardımıyla yıkayın ve büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölün. Mantarları, yağsız olarak büyük bir tavada yaklaşık 4-5 dakika boyunca sık sık çevirerek kızartın.
- Yağı dökün, küp doğradığınız soğanı ve minik minik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve 3-5  dakika daha kızartın.
- Salçayı ekleyin ve 2 dakika kavurun.
- Kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyin.
- Sebze suyunu ve kremayı dökün ve karıştırın.
- Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları bütün olarak ekleyin.
- Tavanın kapağını örtün ve kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
- Ocağın altını kapattıktan sonra yuvarlak şekilde kestiğiniz taze soğanları yemeğin üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Soslu Mantar Sote tarifi için servis önerisi
Yanında sadece pilav veya püre yeterli oluyor.