Soslu Kuzu İncik Tarifi
Soslu Kuzu İncik tarifi: Soslu Kuzu İncik için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Kuzu İncik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Soslu Kuzu İncik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kuzu incik
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pişirmek için:
Soslu Kuzu İncik tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı 'Et Sote' modunda çalıştırın. Vestel Ziyafet’in içerisindeki tencereye yağı koyun ve ısınmaya bırakın. O esnada havuç, sarımsak ve soğanı iri küpler halinde doğrayın.
- Yağ ısındıktan sonra sebzeleri ve kuzu inciği tencereye alıp etler renk alana kadar pişirin. Renk aldıktan sonra baharatları, domates püresini ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
- 6 numaralı 'Yavaş Pişirme' modunda en az 2 saat etleri pişirin. Ardından buharı tahliye edip kapağı açın. Etlerin yumuşadığına emin olduktan sonra tencereden çıkartın.
- Kalan sosu blenderdan geçirip inciklerin üzerine dökerek servis edin. Ziyafet olsun!
Soslu Kuzu İncik tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.