Soslu Karnabahar Tarifi
Soslu Karnabahar tarifi: Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 çay kaşığı kaya tuzu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/4 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Sert kök ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra çiçeklerine ayırın.
- Derin bir tencerede bol miktarda sıcak su kaynatın. Karnabaharları kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayın. Pişen karnabaharları süzüp soğuması için bir tabağa alın.
- Geniş bir kabın içine aldığınız tuz ile soyduğunuz bir diş sarımsağı dövün. İçine soğuyan karnabaharları ekleyin. Ardından tüm baharatları ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Küçük bir tavaya zeytinyağını alın. Biber ve domates salçalarını katıp çok az su ilavesiyle karıştırın ve güzel bir sos elde edin. Sosunuzu karnabahara katıp afiyetle diyet menünüze kazandırın.
Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharları fazla haşlamak dağılmasına neden olacağından çok fazla haşlamadan servis etmeniz yemeğin daha lezzetli ve güzel görünmesini sağlayacaktır.
Soslu Karnabahar tarifi için servis önerisi
Derin bir kase ya da yayvan bir tabakla sunum yapabilirsiniz.Karnabaharı sıcak şekilde servis etmeyin.