Soslu Kanat Tarifi
Soslu Kanat tarifi: Soslu Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Kanat nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soslu Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk kanat
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 2 diş sarımsak
- 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı bal
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dal taze biberiye
Soslu Kanat tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları rendeleyin. Ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, sirke, acı sos ve balı geniş bir kapta karıştırın.
- Rendelenmiş sarımsak, defne yaprağı, kekik, taze çekilmiş renkli tane karabiber, ayıklanmış biberiye dalları ve tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırın.
- Tavuk kanatlarını hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan kanatları, sıcak olarak servis edin.
Soslu Kanat tarifinin püf noktası nedir?
Marinasyon karışımını uzatmanız tavuk kanatların lezzetini arttıracaktır.Tavuk kanatlarını ocak üzerinde önceden tütsüleyebilirsiniz.