Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Kanat Tarifi

Soslu Kanat

Soslu Kanat Tarifi

Soslu Kanat tarifi: Soslu Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Kanat nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tavuk kanat
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dal taze biberiye

Soslu Kanat tarifi nasıl yapılır?

  • Sarımsakları rendeleyin. Ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, sirke, acı sos ve balı geniş bir kapta karıştırın.
  • Rendelenmiş sarımsak, defne yaprağı, kekik, taze çekilmiş renkli tane karabiber, ayıklanmış biberiye dalları ve tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Tavuk kanatlarını hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan kanatları, sıcak olarak servis edin.

Soslu Kanat tarifinin püf noktası nedir?

Marinasyon karışımını uzatmanız tavuk kanatların lezzetini arttıracaktır.Tavuk kanatlarını ocak üzerinde önceden tütsüleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025