Soslu Etli Patlıcan Kızartması Tarifi
Soslu Etli Patlıcan Kızartması tarifi: Soslu Etli Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Etli Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soslu Etli Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sebze çeşni
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı keklik otu (oregano)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2,5 büyük su bardağı su
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Soslu Etli Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanları ve biberi orta büyüklükte az kalın doğrayın. Sıvı yağda kızartıp rulo kağıdın üstünde fazla yağının akması için bekletin.
- Yemeği pişireceğiniz tencereye sıvı yağı alın. Etleri doğrayıp ilave edin, 3-4 dakika kadar kavurun.
- Salçayı ilave edip kavurun. Suyu ekleyin, baharatları da ekleyin karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ayarda 30 dakika kadar pişirin.
- Kızarttığınız patlıcan ve biberleri yemeğin üzerine dizin ama karıştırmayın, sebzeler üstünde kalsın. Birkaç domates doğrayın onları da üstüne dizin. Kısık ayarda 15-20 dakika kadar devamlı pişirin. Afiyet olsun.
Soslu Etli Patlıcan Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Kızartılmış patlıcan ve biberleri mutlaka yemeğin üzerine dizin. Karıştırmadan pişirin etler alt kısımda kalsın.