Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Etli Patlıcan Kızartması Tarifi

Soslu Etli Patlıcan Kızartması

Soslu Etli Patlıcan Kızartması Tarifi

Soslu Etli Patlıcan Kızartması tarifi: Soslu Etli Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Etli Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Etli Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sebze çeşni
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı keklik otu (oregano)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 büyük su bardağı su
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Soslu Etli Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları ve biberi orta büyüklükte az kalın doğrayın. Sıvı yağda kızartıp rulo kağıdın üstünde fazla yağının akması için bekletin.
  • Yemeği pişireceğiniz tencereye sıvı yağı alın. Etleri doğrayıp ilave edin, 3-4 dakika kadar kavurun.
  • Salçayı ilave edip kavurun. Suyu ekleyin, baharatları da ekleyin karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ayarda 30 dakika kadar pişirin.
  • Kızarttığınız patlıcan ve biberleri yemeğin üzerine dizin ama karıştırmayın, sebzeler üstünde kalsın. Birkaç domates doğrayın onları da üstüne dizin. Kısık ayarda 15-20 dakika kadar devamlı pişirin. Afiyet olsun.

Soslu Etli Patlıcan Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Kızartılmış patlıcan ve biberleri mutlaka yemeğin üzerine dizin. Karıştırmadan pişirin etler alt kısımda kalsın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025