Soslu Çıtır Tavuk Tarifi
Soslu Çıtır Tavuk tarifi: Soslu Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Soslu Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600-700 gram tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 paket mısır gevreği
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Soslu Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Süt, yumurta ve tüm baharatları çırpıcıyla çırpıp en sonunda unu koyup güzelce karıştırıyoruz. Yoğun bir kıvamda olacak.
- Jülyen şeklinde doğradığınız tavukları da bu karışımın içine alın ve iyice karıştırın. Üzerini streçleyip 1 -2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Vaktiniz yoksa direk pişirme işlemine de geçin.
- Mısır gevreğini buzdolabi poşetine koyup merdane yardımıyla küçültüp geniş bir tabağa alın.
- Ay çiçek yağını ister derin bir tencerede bol yağda ve ya tavada daha az yağla olacak şekilde kızdırın. (ben daha sağlıklı olsun diye tavada yaptım).
- Dolaptan çıkarttığınız tavukları tek tek mısır gevreğine bulayıp kızmış olan tavaya koyup arkalı önlü dikkatli bir şekilde pişirin. Her yaptığınızda yeniden tavaya yağ eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Soslu Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Yanında salata ve fırında patates eşliğinde servis edebilirsiniz.