Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Biftek Tarifi

Soslu Biftek

Soslu Biftek Tarifi

Soslu Biftek tarifi: Soslu Biftek için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Biftek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Biftek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet antrikot (her biri 2-3 cm kalınlıkta kesilmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 diş sarımsak

Soslu Biftek tarifi nasıl yapılır?

  • Yüksek ateşte ısıtmış olduğunuz tercihen döküm tavanızı orta ateşe alarak antrikotların her iki yüzünü de mühürleyin. Her bir yüzünü en az 3-4 dakika pişirmeniz gerekecektir.
  • Mühürledikten sonra ocaktan alın.
  • Farklı bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Mühürlenmiş antrikotları ekleyin. Kabuğunu soyarak büyük parçalara ayırmış olduğunuz soğanı üzerine ekleyin.
  • Ardından baharatları üzerlerine serpiştirin. 1/2 su bardağı suyla açarak sulandırdığınız salçayı etlerin üzerine dökün.
  • Dilimlemiş olduğunuz sarımsakları ekleyin ve kalan suyu üzerine dökerek kapağını kapatın. Önce orta ateşte 10 dakika pişirin, ardından kısık ateşe alarak suyunu çekene dek pişirmeye devam edin.
  • Biftekleri tabağa aldıktan sonra tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025