Soslu Biftek Tarifi
Soslu Biftek tarifi: Soslu Biftek için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Biftek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Soslu Biftek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet antrikot (her biri 2-3 cm kalınlıkta kesilmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 diş sarımsak
Soslu Biftek tarifi nasıl yapılır?
- Yüksek ateşte ısıtmış olduğunuz tercihen döküm tavanızı orta ateşe alarak antrikotların her iki yüzünü de mühürleyin. Her bir yüzünü en az 3-4 dakika pişirmeniz gerekecektir.
- Mühürledikten sonra ocaktan alın.
- Farklı bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Mühürlenmiş antrikotları ekleyin. Kabuğunu soyarak büyük parçalara ayırmış olduğunuz soğanı üzerine ekleyin.
- Ardından baharatları üzerlerine serpiştirin. 1/2 su bardağı suyla açarak sulandırdığınız salçayı etlerin üzerine dökün.
- Dilimlemiş olduğunuz sarımsakları ekleyin ve kalan suyu üzerine dökerek kapağını kapatın. Önce orta ateşte 10 dakika pişirin, ardından kısık ateşe alarak suyunu çekene dek pişirmeye devam edin.
- Biftekleri tabağa aldıktan sonra tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek servis edin, afiyet olsun!