Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soslu Bamya Kavurması Tarifi

Soslu Bamya Kavurması

Soslu Bamya Kavurması Tarifi

Soslu Bamya Kavurması tarifi: Soslu Bamya Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Bamya Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soslu Bamya Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bamya
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Sosu için:

  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak

Soslu Bamya Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını alın ve temizleyip yıkadıktan sonra bir kağıt havlu yardımıyla kuruttuğunuz bamyaları güzelce bu yağda kızartın.
  • Bamyalar kızarırken, başka bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın, üstüne rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip, biraz da tuz serptikten sonra sos kıvamına gelene dek pişirin.
  • Kızarmış olan bamyaları bir servis tabağına alın ve üstlerine hazırlamış olduğunuz domates sosu gezdirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Soslu Bamya Kavurması tarifinin püf noktası nedir?

Bamyaları temizlerken sap kısımlarını düz değil konik şeklinde keserek temizlemeye dikkat edin, böylece bamyalar saydam sularını salmayacaklardır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025