Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sosisli Poğaça Tarifi

Sosisli Poğaça

Sosisli Poğaça Tarifi

Sosisli Poğaça tarifi: Sosisli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sosisli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sosisli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçi için:

  • 14 adet pratik sosis

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 paket yaş maya (21 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Katların arası için:

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

Sosisli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurunuzu hazırlayarak işe başlayın. Geniş bir kabın içerisine ılık su ve sütü alın.
  • Üzerine yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika kadar bekletin.
  • Maya aktif hale geldikten sonra zeytinyağı, yumurta ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri elinizle karıştırın.
  • Karışımın üzerine unu yavaş yavaş eleyin ve hafifçe yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 2 eşit parçaya bölün ve mayalanması için 20 dakika kadar bekletin.
  • 20 dakikanın sonunda parçaları merdane ya da oklava yardımıyla hafifçe açın. Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını da üzerine koyarak, 20 dakika daha dinlenmeye bırakın.
  • Oda sıcaklığında dinlenen hamuru bir miktar daha açın. Ardından bir kesici alet yardımıyla hamurların her birini sekiz eşit parçaya bölün.
  • Üçgen şeklindeki hamurların geniş tarafına kokteyl sosisleri koyun ve rulo şeklini verin. Tüm hamur parçalarına bu işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam sürün. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran ve sosisleri pişen poğaçaları fırından alın, afiyetle tüketin.

Sosisli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Poğaçaların sayısı büyüklüklerine göre değişecektir. Ilık olması gereken malzemelerin ılık, oda sıcaklığında olması gereken malzemelerin ise oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025