Şorbik Tarifi
Şorbik tarifi: Şorbik için gerekli malzemeler nelerdir? Şorbik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şorbik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
Şorbik tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede tereyağı ile birlikte etleri kavurun.
- Soğanları da üzerine ekleyin ve pembeleşinceye kadar et ile beraber kavurun.
- Nohut, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kadar orta ateşte pişirin.
- Sütü de ekleyip karıştırın ve yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.