Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şorbik Tarifi

Şorbik

Şorbik Tarifi

Şorbik tarifi: Şorbik için gerekli malzemeler nelerdir? Şorbik nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şorbik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt

Şorbik tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede tereyağı ile birlikte etleri kavurun.
  • Soğanları da üzerine ekleyin ve pembeleşinceye kadar et ile beraber kavurun.
  • Nohut, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  • Sütü de ekleyip karıştırın ve yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025