Somonlu Lazanya Tarifi
Somonlu Lazanya tarifi: Somonlu Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Somonlu Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Somonlu Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lazanya için:
- 1 paket lazanya yaprağı
- 500 gram somon
- 300-400 gram ıspanak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
- 150 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 kase rendelenmiş peynir
Somonlu Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Somon balığınızı ve ıspanağınızı yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın. Üzerine biraz tuz ekleyin.
- Beşamel sos için tencereye 150 gram tereyağ ekleyin ve erimesini bekleyin.
- Ispanağınızı ve somun balığınızı ekleyin.
- Daha sonra yavaşça 1 litre sütünüzü ekleyin ve isteğe göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Sonrasında koyulaşana kadar karıştırın.
- Şimdi bütün malzemelerimiz hazır olduğuna göre lazanyamızı yapabiliriz.
- İlk olarak borcamın üzerine beşamel sosunu gezdirin.
- Sonrasında lazanya yapraklarını ekleyin.
- Üzerine beşamel sosunu gezdirin.
- Ispanağınızı ve somon balığınızı ekleyin.
- Şimdi bir daha tekrarlayın —> beşamel, lazanya yaprakları, beşamel, ıspanak ve somon balığı.
- Şimdi üzerini lazanya yaprakları ile kapatacağız ve kalan beşamel sosunu üzerine ekleyeceğiz.
- Üzerini bir alüminyum folyo ile kapatın.
- Şimdi önceden ısıtılmış 200 derecede 35-40 dakika fırında pişirin.
- Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp rendelenmiş peyniri ekleyin ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.