Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Somonlu Lazanya Tarifi

Somonlu Lazanya

Somonlu Lazanya Tarifi

Somonlu Lazanya tarifi: Somonlu Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Somonlu Lazanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Somonlu Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lazanya için:

  • 1 paket lazanya yaprağı
  • 500 gram somon
  • 300-400 gram ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 150 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 kase rendelenmiş peynir

Somonlu Lazanya tarifi nasıl yapılır?

  • Somon balığınızı ve ıspanağınızı yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın. Üzerine biraz tuz ekleyin.
  • Beşamel sos için tencereye 150 gram tereyağ ekleyin ve erimesini bekleyin.
  • Ispanağınızı ve somun balığınızı ekleyin.
  • Daha sonra yavaşça 1 litre sütünüzü ekleyin ve isteğe göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Sonrasında koyulaşana kadar karıştırın.
  • Şimdi bütün malzemelerimiz hazır olduğuna göre lazanyamızı yapabiliriz.
  • İlk olarak borcamın üzerine beşamel sosunu gezdirin.
  • Sonrasında lazanya yapraklarını ekleyin.
  • Üzerine beşamel sosunu gezdirin.
  • Ispanağınızı ve somon balığınızı ekleyin.
  • Şimdi bir daha tekrarlayın —> beşamel, lazanya yaprakları, beşamel, ıspanak ve somon balığı.
  • Şimdi üzerini lazanya yaprakları ile kapatacağız ve kalan beşamel sosunu üzerine ekleyeceğiz.
  • Üzerini bir alüminyum folyo ile kapatın.
  • Şimdi önceden ısıtılmış 200 derecede 35-40 dakika fırında pişirin.
  • Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp rendelenmiş peyniri ekleyin ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025